ВЪПРОСИ

1. Какво означават  предлаганите от нас услуги ?

Extreme Tree Services може да Ви бъде от полза при премахването на всякъкъв вид дървета. Мястото, височината и сложноста са неща с които се сблъскваме ежедневно и натрупаният опит е от голямо значение за спокойствието и безопастността на клиентите ни.


2. Защо трябва да наема такива специалисти да се грижат за дърветата в моята собственост ?

Проучване, публикувано в западната преса е показало, че е много по-рентабилно да се грижиш за дърветата в имота си, като ги оформяш редовно, отколкото да проявяваш небрежност към тях. Дървета могат да увеличат стойността на вашата собственост в размер до 25%, ако сте се грижили правилно за тях. Стойността на едно дърво се основава на неговото местонахождение, вид и състояние.


3. Какво трябва да търсим когато наемаме фирма да се грижи за дърветата ни ?

Попитайте за документи на фирмата, валидни застраховки на работниците, застрахователно обезщетение при нанесени материални и други щети. Попитайте за референции от други техни клиенти. Поискайте подробна писмена оценка за услугата и разходите си за работа по дървото. Бъдете предпазливи с фирми и физически лица, които склоняват да работят на ниски цени, искат аванс без да издават документ за това, не са склони да подпишат договор, не дават писмено описание на извършената от тях услуга, не показват необходимите застрахователни полици.


4. Колко струва да се отсече едно дърво ?

Това е въпрос номер едно който чуваме когато ни се обаждат клиенти търсещи услугите ни. Невъзможно е да дадем коректна цена по телефона без да дойдем и да погледнем дървото. Всяко дърво и място е различно, разходите за отстраняване или кастренето на  дадено дърво се основават на различни параметри. Цената е в зависимост от размера на дървото (независимо дали с вишка, кран или катерене), местоположението му и неговата достъпност, както и различни фактори като: електрически, телефонни, интернет и други кабелни линии, близост до постройки, преминаващи  коли и хора. Всички тези усложнения затрудняват и вдигат цената на услугата. Ние ще ви предложим информация относно всичко това, ще направим писмена оценка на опасността и ще отговорим на всички ваши въпроси. Всичко това ще Ви бъде предоставено по e-mail, поща или факс в рамките на два работни дни.


5. Колко време отнема да получите вашата оценка ?

Обикновено от един до два дни. Ние често практикуваме като ходим на огледи без да сте си вкъщи. Достатъчно е дървото да се вижда от улицата. Ако предпочитате да се срещнете с нас в лице, ние можем да настроим времето си което да отговаря на Вашият график. Повече от нашите оценки се правят  в  ранните сутрешни часове, късният следобед или в почивните дни.


6. Как най-бързо може да ми свършите услугата ?

След оглед на  място и  приемане на оферта, подписване на договор, превод на авансова вноска в размер на 50% от стойността на услугата. След което ще бъдете поставени в нашата схема на принципа „първи дошъл ,първи обслужен”. Останалите 50% се превеждат след приключване  и подписване на приемно предавателен протокол за свършена работа  и издаване на фактура. Ние работим и през зимата, често работата върви по-бавно, но се опитваме да не Ви затрудняваме, а да свършим работата, така че да ви освободим терена.

Ние предлагаме 24-часова спешна помощ при нанесени щети от буря, снегонатрупване и оттам счупени клони или повалени дървета. Не забравяйте, че винаги трябва да правите снимки на тези щети преди да бъдат разчистени.


7. Защо трябва да си подрязваме дърветата ?

Основните причини за подрязването на дърветата включват безопасността ,здравето и естетиката. В допълнение, правилната резитба може да се използва за стимулиране на производството на плодове и увеличаване стойността на дървото. Резитбата за безопасност включва премахването на изсъхнали и болни клони, които могат да паднат и предизвикат нараняване или материални щети, изтъняване на короната - за увеличаване на въздушният поток и от там намаляване на проблемите с вредители, които не могат да се задържат повече там. Резитбата най-добре може да бъде използвана за насърчаване на дърветата да развиват стабилна структура и да се намали вероятността от повреди при тежки атмосферни  условия.


8. Кога трябва да режем дърветата си?

Рязането може да става по всяко време на годината, но по време на пасивният сезон се свежда до минимум потока от изтичащи сокове и смоли от срязаният клон. Мъртви клони, и други, застрашаващи здравето и имуществото на хората, могат да бъдат премахвани по всяко време на годината.


9. Какво да направим с пъна останал след премахване на дървото ?

За оставане или изкореняване? Грозно или хубаво? Ще пречи или не? Част от тези въпроси са субективни. Някои си оставят пъна и върху него слагат саксии с цветя или други градински аксесоари. На някои им пречи, защото когато трябва да косят моравата се налага да го заобикалят. Други искат да бъде отрязан по-високо и го използват за масичка, като искат да им отрежем от някой по-дебел клон няколко по-малки „пънчета”, използвайки ги за столчета. Решението за премахване или оставяне на пъна  ще  трябва да вземете сами. Ако решите да го премахнете, то ние ще го направим. 


Тополи

В Extreme Tree Services имаме достатъчно опит за да си позволим това. 

 

Въпросните мъхове отключват алергии в много хора

 

                              

                                   Погледни тук 

 

Поддръжка

 

 

Почистване на улуци

Улуците са важна част от системата за отводняване на вашият дом. Ако не бъдат почиствани редовно от листа на дървета, счупени клонки и други боклуци, те се запушват и .... още